Het financiële plaatje

  • Bijgewerkt

Wanneer is een zonnestroomboiler rendabel?

De rendabiliteit van een zonnestroomboiler hangt af van meerdere factoren:

  1. Terugleverkosten vermijden. Hoe meer stroom je zelf verbruikt, hoe minder je hoeft terug te leveren en dus minder risico op terugleverkosten. Een zonnestroomboiler helpt om dit slim te regelen.
  2. Actuele stroom- en gasprijzen. Bij hoge energieprijzen haal je meer voordeel uit je zonnestroomboiler. Zeker nu de gasprijzen relatief hoog zijn, levert elektrische waterverwarming een flinke besparing op.
  3. Voorbereid op de toekomst. De salderingsregeling loopt tot en met 2026. Daarna wordt teruglevering aan het net steeds minder voordelig. Door je eigen stroom te gebruiken voor warm water, ben je voorbereid op deze verandering.
  4. Je gebruikspatroon. Gebruik je veel warm water? Dan is een zonnestroomboiler extra interessant. Gezinnen met een hoger waterverbruik profiteren doorgaans het meest, mits de boiler is afgestemd op hun situatie.
  5. Jouw zonnestroomopwekking. Hoe meer stroom je opwekt én direct kunt benutten, hoe groter het rendement. Het juiste formaat boiler in combinatie met een goede opbrengst van je zonnepanelen is hierbij essentieel.

Conclusie: een slimme en duurzame investering

Een zonnestroomboiler is een rendabele keuze voor wie al zonnepanelen heeft of deze wil laten plaatsen. Je vermijdt terugleverkosten, bespaart op gas, verhoogt je eigen verbruik en bent voorbereid op de toekomst. Bovendien draag je bij aan een duurzamere wereld.

Benieuwd of een zonnestroomboiler ook voor jouw situatie interessant is?
Plan vrijblijvend een adviesgesprek met de Saman Groep. Wij denken graag met je mee en helpen je met een oplossing op maat!